sunnuntai 18. helmikuuta 2018

Bar & Grill Kauppuri 5 arvostelu

Esitiedot


Kauppuri 5 lienee Oulun tunnetuin hampurilaisravintola ja se on perustettu vuonna 2010. Olen ruokaillut siellä kymmeniä kertoja vuosien varrella. Kauppuri 5 on mielestäni Oulun paras hampurilaisravintola ja on ollut sitä vuosikaudet. Harvoin on löytynyt mitään kritisoitavaa ravintolan toiminnasta, ravintolan ongelmana onkin ollut enimmäkseen pieni koko ja monesti ruuhkaisuus. Arvostelin Kauppuri 5:n edellisen kerran pari vuotta sitten, tuolloin arvosana oli 5/5.

Nykytila


Sisustuksessa huomio kiinnittyy seinillä oleviin kirjoituksiin ja taideteoksiin. Sisustus on mennyt parempaan suuntaan vuosien varrella. Toki paikka on edelleen pienikokoinen. Tällä kertaa osuin paikalle sopivalla ajankohdalla, eikä ruuhkia ollut. Joskus aiemmin olen hieman moittinut myös palvelua, sillä joskus tarjoilijalta on tullut näsäviisaita kommentteja ja huonoja vitsejä ruokia tilatessa tai tarjoilijan kanssa keskustellessa. Kerran tiskillä olleen työntekijän käytös oli niinkin vauhdikas, että epäilin hänen olevan amfetamiinin vaikutuksen alaisena. En ole nähnyt kyseistä henkilöä työskentelevän ravintolassa ainakaan vuoteen. Nyt tarjoilija oli asiallinen eikä höpötellyt turhia mukahassutteluja. Musiikki soi sopivalla voimakkuudella, ja se on yleensä rock-musiikkia niin kuin nytkin oli. Miellän paikan eräänlaiseksi rokki-baari-hampurilaisravintolaksi. Oiva-raportti löytyi eteisväliköstä. Ei käsidesejä.

Tilasin halvimman burgerin, sillä halusin osaltaan myös testata ruokien laatua halvimmasta lähtien, valinta osui siis cheddarburgeriin, joka kustantaa vaivaiset 10e, ja mikäli ottaa ranskalaiset lisäksi tulee 2e, vesi ilmainen, dippi ilmainen. Hintataso on suorastaan halpa, ottaen huomioon, että monissa paikoissa vedestä ja dipistä saa pulittaa ylimääräiset 2-3 euroa lisää.

Burgeri oli erinomainen. Pihvi oli medium +. Pihvissä oli sopivaa rasvaisuutta ja makua. Burgerin välissä oli monipuolisesti soosseja ja kasvikunnan tuotteita, kuten punasipulia. Sekä tietenkin cheddaria. Ranskalaiset oli mukavan rapsakat, mutta ei palaneet. Ranskalaisten päällä on aina suolan lisäksi jotain ranskalaismaustetta joka sopii hyvin. Mutta. Ranskalaiset kruunautuvat mahtavalla dipillä, joka oli tällä kertaa savuhabanerodippi, joka on aiemmin ollut lisämaksullinen dippi, mutta nykyään ei. Savuhabanero on nimensä mukaisesti savuinen ja tulinen dippi, joka sopii ranskalaisten kanssa hyvin, aiemmin dippi on ollut mielestäni tulisempi (jopa liian tulinen makuuni), mutta nyt tulisuus oli sopiva. 

Loppuarvio



Burgerin hinta 10e, ranskalaiset 2e, dippi 0e, vesi 0e. Hinta-laatusuhde parasta mitä Oululla (tai millään kaupungilla oman kokemukseni mukaan) on tarjota. Rahalla saa mahan täyteen ja vielä enemmänkin jos ottaa Teurastajan. Teurastaja on mielestäni paras annos, mutta halusin nyt testata eri annosta.  Roosterissa burgeriateria on 15,90e, Tubassa 17e.  Kauppuri on siis kolmikon edullisin ja myös parhaimman makuinen.

Arvosana 5/5, erinomainen.



Burgerin poikkileike jossa näkyy hieman sisälmystäkin


1 kommentti:

  1. Eipä siitä mihinkään pääse, että Kauppuri on paras :) Kastikkeet on itse tehtyjä, aidot maut, täytteissä ei pihistellä. Ei mitään kylmiä tomaatteja ole lätkitty pihvien päälle. Ranskalaisia on aina tarpeeksi eikä koskaan ole olleet palaneita tai kuivia. Se on tosi hyvä, että kasvispihvin saa kaikkiin burgereihin lihapihvin tilalta. Harmi vain, että sitä ei mainita ruokalistassa, pitää hoksata itse pyytää.

    VastaaPoista

Pizzeria Ruka arvostelu

Hei! Taas arvostelun merkeissä uusi postaus. Pieni tovi kerennyt vierähtää taas edellisen postauksen jäljiltä, ehkä tässä vielä muistaa, mit...