keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

Tuba Late breakfast

Takaisin ruoka-arvostelujen pariin. Kävin Tubassa "late breakfastilla", eli brunssilla. Yleensä kirjoitan arvostelut heti ruokailun jälkeen, mutta nyt kiireiden vuoksi kirjoitan tämän arvostelun 4 päivää myöhässä, saapa nähdä kuinka paljon muistan enää vierailusta.

Esitiedot


Tubassa olen vieraillut monta kertaa. Tuba on yksi lisä Oulun "uusiin" paikkoihin, ulkomuistista heitettynä paikka on ollut pystyssä noin viitisen vuotta. Mielikuvani mukaan paikka on hieman "eko-hippi-vegaani"-painoitteinen. Kyseinen mielikuva perustuu useihin asioihin, kuten vegaanibrunsseihin, "hävikkiruokabrunsseihin", omaperäiseen sisustukseen ja hipahtavaan asiakaskuntaan. Eikä siinä asiassa sinänsä mitään vikaa ole, mukavaa vaihtelua Oulun ruokakulttuuriin. Aiemmin Tuba oli listallani lähinnä burgerpaikkana, mutta nykyään saatavilla on myös hyviä pizzoja. Brunssit ovat omaperäisiä ja teemat vaihtelevat viikoittain. Rankkaan Tuban brunsseissa Oulun 2. parhaaksi, burgereissa top3 tasoa.



Nykytila


Sisustukseltaan Tuba on hyvin omaperäinen. Jokainen pöytä ja tuolit ovat omaperäisiä ja vaihtelevia. Ravintola on mukavan tilava. Yleensä pöydän löytäminen ei ole ongelma, toisin kuin Kauppuri5:ssä monesti on. Palvelu on aina ollut ystävällistä ja nopeaa.  Brunssi alkoi klo 12 ja nopeasti syntyi noin 7 metrin jono kassalle. Onneksi olin ajoissa paikalla ja pääsin aikalailla jonottamatta brunssin kimppuun. Tarjolla oli, kuten aina brunssilla, hyvin monipuolisesti erilaisia ruokia ja juomia. En jaksa nyt kaivaa esille koko ruokalistaa jostain, mutta kuvista aikalailla näkee ainakin osittain mitä tarjolla oli. 



Ensimmäiseksi hain kuvanmukaisen setin. Croissantti, kuten croissantit yleisestikin, oli hyvin pehmeä ja aika "normaali" hyvä croissant. Lisäksi leikkeleitä, juustoa, munakkaita. Tuba tarjoilee kokemukseni mukaan munakkaat aina kylminä, mielestäni parempi ratkaisu olisi tarjota ne lämpimänä. Lautasella on jonkinlaista kasvismunakasta, josta en niin välittänyt. Lohimunakas taas oli aika hyvääkin, ainakin lohta oli tarpeeksi. Yleensä ottaen, en tykkää kylmistä munakkaista.



Seuraavaksi sitten puuroa ja hyvää marjasysteemiä. Marjasysteemi oli sopivan raikas ja kirpakka, eikä sitä oltu pilattu sokerilla. Toisessa lautasessa on lämpimiä ruokia, lihapullia, makkaranpalanen ja jonkinlaista pulled-härkää tuo taisi olla. Suosikkini tästä setistä oli puuro, joka oli aika perus, mutta hyvä ja perinteinen täyttävä ateria. Makkara oli aika oudon makuista mielestäni, suolaista ja savuista ja sitkeää, arvasin sen melkein jo ennen ottamista, joten otin vain puolikkaan. Lihapullat oli hyvin perus, ei plussaa eikä minusta. Härkäsysteemi ja leipä myös perus, ei oikein mitään erityisempää jäänyt mieleen.



Lopuksi jälkiruoka, joka kyllä kruunasi brunssin ja valehtelematta nostaa arvosanaa ainakin yhdellä pisteellä. Lämpimiä lettuja, appelsiinia, tuoretta ananasta, kreikkalaista jogurttia ja kermavaahtoa. Hain vielä toisen annoksen tätä. Letut olivat "perus" lettuja, mutta näillä lisukkeilla kyllä erittäin maukkaita ja kahvin kanssa. 


Loppuarvio



Tuba on hyvä ravintola. Erityisesti burgerit ja pizzat ovat Oulun parhaimmistoa. Brunssi vaihtelee, ja kannattaa katsella mikä teema sattuu olemaan milloinkin, jotta voi ajoittaa vierailun oman maun mukaisesti. Tällä kertaa oli hyvin perinteinen brunssi, joka oli ihan toimiva. Esittelemättä jäi monet ruoat, mitä tarjolla oli, mutta jonkinlaisen käsityksen sai. Toki osittain ongelmana on myös muistikuvien huonontuminen. Hinta brunssille opiskelijakortilla 13,50 e, ilman korttia 15e. Ei paha hinta varsinkaan opiskelijalle. 


Arvosana brunssille: 4-/5

Arvosana Tuballe: 4/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pizzeria Ruka arvostelu

Hei! Taas arvostelun merkeissä uusi postaus. Pieni tovi kerennyt vierähtää taas edellisen postauksen jäljiltä, ehkä tässä vielä muistaa, mit...