lauantai 17. marraskuuta 2018

Mallaskellari Oulu arvostelu

Arvostelussa Mallaskellari, joka on uusi oluisiin erikoistunut baari rotuaarilla. Baari on entisen cocktailcompanyn tiloissa. Oulussa on aika hyvä valikoima erilaisia olutravintoloita ja pystäreitä, joten kilpailua kyllä riittää. Näistä parhaimpina mainittakoon Irish pub St. Michael, Oluthuone Leskinen. Perässä tulevat laadukas Rooster, Graali ja Kuluma. Tilanne ei siis ole helppo uudelle olutravintolalle Oulussa.

Pienpanimotuotteet ovat nostaneet suosiotaan viime vuosina, ja tähän rakoon Mallaskellari iskee. Paikka mainostaa erikoistuneensa pienpanimotuotteisiin ja käsityöläisoluisiin.

Ainakin perjantai-iltana Oululaisia selvästi kiinnosti uusi ravintola. Paikka oli klo 19-20 aikoihin jo täpöten täynnä. Sisustus ei mielestäni ollut täysin osuva. Hawaii-teema ei oikein sovi olutravintolalle. Paikka kävi myös todella ahtaaksi ja valaistus oli hieman hämärä. Kellaritilassa ei ole näkymää ulos, joten tulee hieman ahdistava fiilis. Akustiikassa oli myös jotain outoa, sillä puheensorina voimistui todella kovaksi, eikä meinannut kuulla keskustelua samassa pöydässä istuvien kanssa. Musiikki oli taustalla, mutta ei sitä juurikaan kuullut. Lisäksi ilmanlaatu alkoi käydä jo huonoksi. Kokonaisuudessaan miljöö ei ollut kovinkaan viihtyisä, valitettavasti. Tarjoilu ja palvelu oli kyllä ystävällistä. Valitettavasti sisältä en viitsinyt ottaa kuvia, koska en usko, että porukka haluaa joutua kuviin.

Olutvalikoima kyllä vaikutti hyvinkin kattavalta, mutta en sattunut näkemään peruslagereita ollenkaan (Sandels/Kukko) jne. Mielestäni yksi semmoinen pitäisi olla valikoimassa. Annostelukoot olivat myös hieman oudot: 250ml ja 400ml tuopit. Itse tykkäisin enemmän 300ml ja 500ml tai oikean "pintin" koosta eli 568ml. Pienen koon vuoksi myös hinta tuntui hieman suolaiselta: 400ml 8euroa, 0.5l maksaisi siis 10e. Toki hinta nyt ei mitenkään erityisen kova ole verrattuna muihin paikkoihin.

Otin Milk IPA oluen, joka oli kyllä ihan hyvä ja raikas olut. Tykkäsin "maistelutarjotin" ideasta, jota keskieuroopassa harrastetaan. 12 eurolla sai 4 x 150ml annosta maisteltavaksi. Toki olisin ottanut maistelulautasen, jos sitä olisi mainostettu hieman enemmän (en huomannut sitä aluksi).

Yhteenveto:
+pienpanimojen olutvalikoima
+sijainti
+erilaisia oluita eikä pelkkää lageria
+maistelutarjotin
- ahtaus, jonka takia kova puheensorina
- sisustus
- en huomannut, että perusoluita olisi tarjolla ollut
- annoskoot
- nähdäkseni Mallaskellari ei tarjoa pidemmän päälle syytä vierailla useammin/kantapaikaksi (eli ei pärjää muille top paikoille St. Michaels, Oluthuone Leskinen, Rooster, Graali jne)

Arvosana 2.77 / 5






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pizzeria Ruka arvostelu

Hei! Taas arvostelun merkeissä uusi postaus. Pieni tovi kerennyt vierähtää taas edellisen postauksen jäljiltä, ehkä tässä vielä muistaa, mit...