lauantai 10. marraskuuta 2018

Burger Pirtti Haukipudas arvostelu

Kävin pitkän odotuksen jälkeen testaamassa Haukiputaalla sijaitsevan Burger Pirtin. Some on kuhissut jo kuukausikaupalla paikasta, ja jotkut ovat jo ehdottaneet, että kävisin testaamassa paikan. Ainoastaan pitkähkö välimatka on ollut esteenä tähän asti. Nyt päätin ottaa härkää sarvista ja käydä paikan päällä toteamassa paikan tason.

Kyseessä on siis hampurilaispaikka Haukiputaan keskustassa. Etukäteen odotukset olivat todella korkeat. Sisustus paikassa on aika askeettinen, yksinkertainen, mutta toimiva. Taustalla soi rento rokkimusa. Käsidesiä oli kivasti tarjolla tiskillä. Palvelu oli kohteliasta ja neutraalia, ilman turhia vitsailuja kuten Kauppuri5:ssa. Sanottakoon, että viimeksi kun kävin kauppurissa ja istuin "likaiseen pöytään", jossa oli siis astiat vielä jäljellä, tarjoilija tuli luokseni ja sanoi, että etkö nähnyt, että ovessa lukee, että likaiseen pöytään ei saa istua.

Burgerivalikoima oli mukavan laaja, hinnan vaihteluväli 9-15e burgereissa, 2e lisää sai ranskalaiset. Otin "rockaburgerin", jossa on pekonia, cheddaria, paholaisenhilloa, smoky BBQ-kastiketta, chili- ja valkosipulimajoneesia. Asiakkaita kyllä riitti, jonka vuoksi odotusaika ruoalle oli hieman pitkähkö, mutta vielä kohtuullinen 30min.

Ensivaikutelma ateriasta oli, että se on ainakin riittävän kokoinen. Ranskalaisista tuli mieleen aivan Kauppuri5 ranskalaiset, yhtä rapeat, hyvin maustetut. Otin "hot chili" majoneesin, mutta majoneesi oli kyllä hieman pettymys, sillä se ei ollut yhtään tulinen. Yritin oikein erikseen maistella sitä tulisuuden löytämiseksi, mutta ei sitä vaan maistunut. Burgerin pihvi oli mukavan kokoinen, mehevä, tarpeeksi kostea eikä kuivaksi paistettu käppänä. Se ei kuitenkaan ollut medium kuten yleensä olettaisi. Burgerin välissä oli myös tomaattia yms. kasviksia, mutta ne eivät olleet kylmiä, kuten monissa muissa paikoissa. Burgeri oli mukavan mehevä ja mehukas. Sämpylä vaikutti perus sämpylältä. Kokonaisuudessaan ateria oli hyvin täyttävä, ranskalaisiin oli panostettu ja ne olivat hyvät, pihvi mehukas.

Paikka täytti odotukset ja somekohu ei ollut turhaa. En kuitenkaan nostaisi sitä vielä Oulun parhaimmaksi. Kauppuri5 pitää edelleen pintansa, mutta täytyy sanoa, että kauppurista on pikkuhiljaa alkanut tulla liian ylimielinen paikka. Oulu TOP 4 burgerit (ei paremmuusjärjestyksessä): Kauppuri5, Roosteri, Tuba, Burger Pirtti. Tuba on lähimpänä pudotusta, sanotaanko näin.

Yhteenveto:
+ hintataso hyvä, perusburgerin sai 8e, hieman "paremman" sitten yli 10e
+ ranskalaiset erottui parempana kuin yleensä burgerpaikoissa
+ annoskoko riittävä
+ pihvi mehukas
- dippi ei ollut tulinen tai erityisen hyväkään
- sijainti
-/+ odotusaika kiireisenä lauantaina
-/+ sisustus voisi olla parempikin, toisaalta paikka on muuttamassa pian

Arvosana 4,44 / 5


Tässä kuva annoksesta ja tiskin viereltä, valitettavasti enempää en viitsinyt kuvailla, koska ihmisiä oli niin paljon, eikä kukaan varmaankaan halua naamaansa blogiin. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pizzeria Ruka arvostelu

Hei! Taas arvostelun merkeissä uusi postaus. Pieni tovi kerennyt vierähtää taas edellisen postauksen jäljiltä, ehkä tässä vielä muistaa, mit...