sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Ravintola Beijing Oulu

Hei taas rakkaat lukijani. Kirjoittelu viimeviikkoina on ollut hieman vähäisempää kiireiden ja pienen välikyllästymisen vuoksi, mutta nyt vuorossa Beijing kiinalainen ravintola.

Esitiedot

Beijing lienee Oulun tunnetuimpia kiinalaisia ravintoloita, ravintola on sijainnut pitkään torinrannassa ja monelle paikalliselle se on tuttu paikka. Olen aiemmin ehkä kerran syönyt siellä. Mielikuvani mukaan kyseessä olisi keskitason kiinalainen ravintola, pahimpia kilpailijoita Oulun alueella lienee kiinalaisista Hai Long ja Flavour Palace.  En erityisemmin ole ikinä tykännyt kiinalaisesta ruoasta, se kyllä menee alas, mutta se ei lukeudu suosikkeihin. 

Nykytila


Ravintolan sisustus on hieno, kliseinen kiinalaisen ravintolan sisustus maalauksineen ja taustalla soi toki tyypillinen kiinalainen musiikki. Tunnelma oli siis ainakin kiinalaista? Tarjoilu pöytiin toimi hyvin ja oli pääasiassa vähäsanaista ja ystävällistä. Ruoaksi otin tällä kertaa jättirapuja hapanimeläkastikkeessa. Tämä on kolmas etinen ravintola jossa testaan jättiravut, tällä kertaa riisin kera. Ateriasta kuvat alla: 


Täytyy kyllä sanoa, että tykkäsin enemmän Thai Phuket take-awayn ja Pad Thai Baan Naa jättirapuannoksesta. Tämä annos jätti jotenkin kylmäksi. Riisi oli jotenkin kuivaa. Makumaailmaa dominoi hapanimeläkastike. Jättiravuissa oli kova pyrstön kuori, joka oli muissa paikoissa poistettu. Sekä jättirapuja oli jotenkin vähemmän kuin muissa paikoissa on ollut. Annos ei täyttänyt kokonaan. Tilpehööriä kastikkeessa (eli kasviksia yms) riitti aika paljon 

Loppuarvio


Jättirapuannosvertailun kolmannessa osassa siis Beijing. Aiemmin ollut Thai Phuket takea-away ja Pad Thai Baan Naa. Täytyy sanoa, että Beijing jäi kyllä viimeiseksi. Makumaailman, mutta myös annoksen hinnan vuoksi. Hintaa siis 19 euroa, joka on selvästi enemmän kuin kilpailijoilla. Miljöössä ja palvelussa ei ollut vikaa, ei ruoassakaan varsinaista vikaa, mutta se vaan ei ollut niin maittavaa ja täyttävää kuin esim. Thai Phuketissa.

Arvosana 2 / 5


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pizzeria Ruka arvostelu

Hei! Taas arvostelun merkeissä uusi postaus. Pieni tovi kerennyt vierähtää taas edellisen postauksen jäljiltä, ehkä tässä vielä muistaa, mit...