perjantai 20. huhtikuuta 2018

Testissä Kiinalainen ravintola Shen Long Oulu

Jatketaan ruoka-arvosteluiden sarjaa. Vuorossa, jälleen kerran, itämaista ruokakulttuuria edustava kiinalainen ravintola Shen Long.

Esitiedot


Shen Longista en ollut tietoinen ennen tätä päivää. Käsittääkseni paikka on kuitenkin ollut jo pitkään olemassa. Ravintolan sijainti on oivallinen, eli Hallituskadulla postia vastapäin lähellä kaikkea. Ulkoapäin hyvin vaatimattoman näköinen paikka. Itseasiassa, en tunne ketään joka olisi kyseisessä ravintolassa minun tietojeni mukaan syönyt. Mutta, ei anneta sen estää, siirrytään seuraavaan osioon.


Nykytila


Ulkoapäin ravintola on hyvin vaatimattoman näköinen. Etuovella on kylttejä, joissa ruoka-annoksissa on hyvinkin huokeat hinnat. Harmikseni sisällä listahinnat olivat korkeammat. Kummallista. Joka tapauksessa sisustus ja miljöö on aika onnistunut, kiinalaista koristelua ja istuimet olivat ihan hyvät. Palvelu vähäsanaista, mutta toimivaa ja nopeaa. Ruoat valmistuivat aika nopeasti, ruokailijoita ei tainnut olla kuin yksi seurueemme lisäksi, mutta asiakkaita kuitenkin riitti, sillä enemmistö kävi vain hakemassa ruoat matkaan. Taustamusiikki ei ollut niin kliseistä kiinalaista, vaan enemmänkin jotain kiinalaista populäärimusiikkia joka oli ihan OK. Plussaa saatavilla olevasta käsidesistä.

Otin päivän tarjouksen, joka ilmeisesti on voimassa joka päivä, johon sisältyy salaatti, pääruoka, jälkiruoka ja juoma (limukka, vesi, maito yms). Hintaa 13,50e, joka on aika pieni hinta moisesta verrattuna Oulun yleiseen hintatasoon. Pääruoaksi otin paistettua nuudelia ja kanaa, jälkiruoaksi friteerattua banaania ja vaniljajäätelöä. 

Täytyy sanoa, että ruoat yllättivät positiivisesti. Erityisesti nuudelit ja kana. Mausteita oli tarpeeksi, pientä tulisuutta, sekä suolaisuutta. Nuudelit olivat aika rasvaiset, mutta se sopi mielestäni annokseen. Kanaa oli sopivasti, sekä tilpehööriäkin (kasviksia) jota jäi hieman ylikin. Annos oli aika isokokoinen. Jälkiruoka oli perus friteerattu banaani ja vaniljajäätelö, joten siitä ei enempiä tarinoita saa aikaiseksi.

Loppuarvio


Loppuarvion aika. Hinta-laatu hyvää tasoa. Hinta-määrä suhde hyvää tasoa. Ruoka oli yllättävän maittavaa ja sitä oli tarpeeksi. Päivän tarjouksena hinta ei päätä huimaa (13,50e  kahdesta ruoasta + salaatti ja juoma). Yksittäiset annokset ilman päivän tarjousta olivat noin 11e hintaluokkaa jos oikein muistan. Taitaa olla niin, että jatkossa Shen Long on ensisijaisia vaihtoehtoja kiinalaiselle ravintolalle Oulussa. Ruokaseurueessa muutkin tykkäsivät ruoistansa. Miinusta harhaanjohtavasta hintamainonnasta (ulkokyltissä halvempi hinta kuin sisällä listassa).

Arvosana 4/5







2 kommenttia:

  1. Pitääpä itsekin käydä testaamassa. On kyllä jäänyt täysin huomaamatta, että tällainenkin on.

    VastaaPoista
  2. Ulkona olevat hinnat viittaavat take away -hintoihin :-)

    VastaaPoista

Pizzeria Ruka arvostelu

Hei! Taas arvostelun merkeissä uusi postaus. Pieni tovi kerennyt vierähtää taas edellisen postauksen jäljiltä, ehkä tässä vielä muistaa, mit...